För tredje gången är det dags för BUFF Ystad 2-13 oktober. Vi kollade läget inför festivalen med Ystads festivalgeneral Petra Rundqvist.

Hej Petra! Ni är först ut med BUFF i Sverige i höst och du har hunnit bli något av en veteran eftersom det är tredje gången BUFF äger rum i Ystad. Hur kommer det sig att du vill arrangera BUFF igen?

Självklart vill vi arrangera BUFF igen. Filmerna håller världsklass och det är både roligt och viktigt att kunna visa andra filmer än de som barn- och unga vanligtvis brukar se.

Till vardags jobbar du som filmstrateg. Det låter hur coolt som helst, men vad gör du egentligen om dagarna?

Om det är så coolt vet jag inte – men det stämmer att jag arbetar med allt som rör film. Högt som lågt, stort som smått. Jag har kontakt med filmbolag, arrangerar events, premiärer och filmfestivaler samt driver EU-projektet Green Screen som handlar om miljövänligt filmande. Dessutom arbetar jag i högsta grad just nu med uppbyggandet av Ystad Studios Visitor Center som är ett filmupplevelsecenter som Ystads kommun skapar tillsammans med Film i Skåne. Det beräknas öppna under våren 2018.

Vad kan du säga om årets BUFF Ystad? Hur går man tillväga om man vill se någon av filmerna?

Om man vill gå på BUFF i Ystad kan man besöka Scala fredagen 6 oktober kl 18. Då visas Ugglor och möss. I övrigt kör vi BUFF som skolbio för fullbokade salonger under perioden 3-13/10.