Mötesplatsen för dig som arbetar med film för barn och unga, 20–25 mars

114 filmer från 35 länder – 68 sverigepremiärer

BUFF är tiden på året då Malmös största biografer fylls av barn och ungdomar som ser världens bästa filmer för en ung publik.

BUFF är också en viktig mötesplats för filmpedagoger, festivalarrangörer och andra professionellt verksamma inom områden som rör film och rörlig bild för barn och unga.

Med en branschackreditering får du:

  • Tillgång till alla filmvisningar i festivalprogrammet och publika seminarier*
  • Tillgång till BUFF:s digitala filmbibliotek med visningskopior på filmer från det officiella programmet
  • Inbjudning till invigningen av BUFF Malmö 2017 med efterföljande mingel
  • Inbjudning till prisutdelningen på BUFF Malmö 2017 med gala och middag inkluderat
  • Inbjudningar till festivalveckans mingel och andra specialarrangemang

*I mån av plats. Under festivalen kan du även hämta ut personliga fribiljetter på BUFF:s Festivalcenter.

Branschackrediteringen kostar 600 SEK + 25% moms (innan 13 mars 2017).

Ackreditera dig här

Seminarier

Årets tema är inflytande och vi ställer oss frågan vilket inflytande unga har i samhället. På tema inflytande presenteras tre kortfilmspaket och fyra seminarier som belyser ämnet från olika håll. Läs mer om årets seminarier på BUFF här.

På årets Work in Progress presenteras hela åtta kommande filmer för en ung publik. Missa inte möjligheten att möta filmskaparna och se exklusiva smakprov.

Film och samtal

De flesta av tävlingsfilmerna på BUFF har regissör eller andra medverkande på plats och publiken får möjlighet att ställa frågor efter filmen. Ibland följs tävlingsfilmerna av samtal kring filmens tema med en annan, specialinbjuden gäst.

Vissa filmer i BUFF:s program har så stärkt och angeläget innehåll att de kräver att diskuteras efteråt. Dessa filmer har vi samlat i vår serie Angeläget! där vi efter filmens slut dröjer oss kvar för reflektion och samtal med en inbjuden gäst.

I Klassikerserien ingår fem svenska filmklassiker för alla åldrar, särskilt utvalda av avdelningen för barn och unga på Svenska Filminsitutet. Filmerna följs av filmpedagogiska samtal i regi av Svenska Filminsitutet.

BUFF:s hemsida uppdateras med namn och information på varje programpunkt på de filmer som har film och samtal. Läs mer om vilka filmer som har film och samtal här.