Vi växer så att det knakar. BUFF 2015 utvidgar sig både med en ny egen festival BUFFY för barn i åldrarna 2-9 år och med en filmfestivalturné ”BUFF i hela Sverige” som arrangeras på orterna Norrköping, Umeå, Borås, Växjö och Småland, Karlstad och Ystad.

– Våra festivalfilmer visar barns perspektiv på livet och världen, som gör att vi kan förstå både oss själva och andra bättre. Vi vill ge så många barn och ungdomar i Sverige som möjligt tillgång till värdefulla filmupplevelser. Därför är vi naturligtvis oerhört glada för att vi nu både växer geografiskt och även med film för de yngre, säger Mette-Ann Schepelern, festivalchef BUFF.

Veckan innan BUFF Filmfestival är det Sverigepremiär för BUFFY 3-7 mars som är en eget skapande och workshopsfestival för barn i åldrarna 2-9 år.  Under BUFFY står skapande i fokus genom att koppla filmvisning till barnens egen kreativitet och leka.

Festivalturnén ”BUFF i hela Sverige” arrangeras i samarbete med lokala partners med på följande orter under året:
❅ Norrköping (16-19 april)
❅ Umeå (23-25 april)
❅ Borås (1-3 oktober)
❅ Växjö och Småland(15-17 oktober)
❅ Karlstad (16-18 oktober)
❅ Ystad (19-25).

BUFF i hela Sverige genomförs med stöd från Svenska Postkodlotteriet

– Att vi utvidgar med en festivalturné och med en egen skapande festival passar bra ihop med årets tema som är delaktighet. Vår ambition är att mana fram empatin och inspirera fantasin hos så väl barn som vuxna för på så sätt stärka ungas delaktighet i samhällsutvecklingen, säger Mette-Ann Schepelern, festivalchef BUFF.

Programmet och biljetter för BUFF 2015 släpps 4 februari 2015.