Hej Victor! Vem är du?

Jag arbetar från Umeå med produktionsbolaget Bautafilm. Jag gör framförallt spelfilm, kort drama och mina historier har hittills ofta handlat om ungdomar.

Du har varit på BUFF några gånger. Berätta!

Tidigare arbetade jag som filmkonsulent för barn och unga i Västerbotten för Film i Västerbotten. Med anledning av mitt uppdrag fick jag besöka festivalen några gånger. Jag blev snabbt förälskad i festivalen på grund av ert barnperspektiv och filmerna ni visade – bra jävla urval – och även festivalens personliga och hjärtliga atmosfär. BUFF är inte störst men kanske bäst. Sen har jag haft turen besöka festivalen eftersom ni visat några av mina kortfilmer.

Dina kortfilmer har visats på många festivaler, även internationellt. Hur tycker du BUFF står sig jämfört med andra festivaler du besökt?

Jag tycker det överlag har varit bra. Kul att många visningar tar in hela skolklasser och ni verkligen försöker få ut barn och ungdomsfilm till en bred publik. Bara en sådan sak att ni har en ungdomsjury tycker jag är lysande. En annan grej som skiljer BUFF från andra festivaler är att ni bjuder in många regissörer, från hela världen, och man ges möjlighet att träffas och snacka och hänga. Många av mina filmvänner har jag träffat på BUFF – eller så träffar jag dom jag redan känner när jag är där.

Vilket är ditt bästa minne från BUFF?

När jag såg Apflickorna och fick svårt att andas. Eller något av Föreningen Film- och mediepedagogiks seminarium.