Tre av de mest uppskattade filmerna från årets BUFF finns nu tillgängliga för visningar på skolbio under 2016. Filmerna har under 2015 visats inom ramen för BUFF i Sverige på sex mindre festivaler runt om i landet. Filmerna är Cykelmyggan och minibaggen, Legenden om Longwood samt Shana – Vargens musik. Filmerna bokas genom BUFF och vi ber dig fylla i intresseanmälan nedan. Observera att erbjudandet är tidsbegränsat och vi önskar din intresseanmälan senast den 23 november 2015.

Fyll i intresseanmälan

Mer info om filmerna:

CYKELMYGGAN OCH MINIBAGGEN
Cykelmyggen og minibillen. Danmark 2014. Regi: Jannik Hastrup, Flemming Quist Møller. 75 min. Svenskt tal. Rek. förskola-åk 1.
Mini uppträder på loppcirkusen men blir utfryst av Miranda. Mini börjar då hänga med rövargänget som planerar att stjäla honung från bikupan. Mini tas till fånga under kuppen. Miranda ångrar sig och tillsammans med Mini försöker de använda sin list för att ställa allt till rätta. Mysigt äventyr baserat på Flemming Quist Møllers bilderbok från 1967.
Ladda ner filmhandledning

LEGENDEN OM LONGWOOD
The Legend of Longwood. Nederländerna, Irland, Tyskland. Regi: Lisa Mulcahy. 99 min. Engelskt tal. Svensk text. Rek. för åk 4–6.
Hästtjejen Mickey Miller flyttar motvilligt från livliga New York till Irland där hennes familj ärvt ett hus. Till en början är tillvaron mycket lugn – tills hon får ta del av legenden kring riddaren Black Knight som vill hämnas en oförrätt. Det faller nu på Mickeys lott att hitta de som försvunnit på ett oförklarligt sätt och häva deras förbannelse. Hon dras tillsammans med sin nya irländske vän in ett spännande äventyr.
Ladda ner filmhandledning

SHANA – VARGENS MUSIK
Shana – The Wolf’s Music. Schweiz, Kanada. Regi: Nino Jacusso. 95 min. Engelskt tal. Svensk text. Rek. för åk 5-7.
Shana är en tolvårig indianflicka. Hennes mamma är död och hon och hennes pappa lever med sorgen på olika sätt. Shana tar upp sitt fiolspelande igen och börjar, precis som sin mamma, spela för vargarna i skogen. Shanas nya lärare lägger märke till hennes talang och hennes agerande spelar en avgörande roll för den fortsatta utvecklingen. En film om att bli vuxen med inslag av mycket mystik och fantasi.
Ladda ner filmhandledning

Fyll i intresseanmälan senast 23/11 så återkommer vi senast 30/11 med bekräftelse.
För frågor kontakta Daniel Lundquist, daniel@https://www.buff.se/