Börja skriv för att söka

Work in progress

  • Held in English
  • Ackreditering krävs

En mycket populär och återkommande programpunkt där vi kommande filmer som ännu inte är färdiga. I år presenteras fyra kommande filmer från Sverige med möjlighet att ställa frågor till filmskaparna utlovas.

Bamse och världens minsta äventyr 

Medverkande: Christian RylteniusJohanna Bergenstråhle

När Nalle-Maja får i sig XYZ-saft och blir pytteliten, tar allt en ny vändning. Ska de andra hitta – eller ens se – henne när hon är så liten? Kan man göra skillnad om man är liten som en myra? 

Gasa tills det rasar

Medverkande: Svante Tidholm & Victor Lindgren

Emil (12 år) förlorar sin mamma och tvingas flytta från Malå till Lycksele med sin moster och hennes man Jörgen. Jörgen vill inte befatta sig med Emil medan hans dotter Kerstin tar med Emil på galna upptåg och fester. Genom Kerstin möter Emil Uffe – galningen i stan. Trots att Uffe är 17 år äldre än Emil knyts starka band. 

Gasa tills det rasar är en hård inlandsskildring med mycket humor och värme. En diskbänksrealistisk The Fast and the Furious bland män, motorer och droger.

Knyckertz: Snutjakten

Medverkande: Frida Wallman & Linus Stöhr Torell

Efter en misslyckad kupp som höll på att kosta Kriminellen livet så har Knyckertz blivit hederliga. Ture trivs, men familjen håller på att kvävas… och nya frestelser dyker upp. Samtidigt har det väckts misstankar mot familjens hund, Snuten. Är han egentligen stulen, precis som allt annat familjen Knyckertz har?

Kevlarsjäl

Medverkande: Ronny Fritsche & Maria Eriksson-Hecht

När kärleken kommer in i tonårsbröderna Alex och Robins liv raseras deras skyddande symbios. För en av dem blir det starten på en läkande process, för den andre de första stegen mot den totala katastrofen. Kevlarsjäl är en rå, poetisk och kraftfull ungdomsskildring i dagens Sverige. Ett land där barnkonventionen blivit lag men där samhället alltför ofta sviker och barn tvingas bli vuxna för tidigt.

Visas i samarbete med Folkuniversitetet