Börja skriv för att söka

BUFF Industry Afternoon

  • Held in English
  • Accreditation needed

Torsdagens seminarieprogram på biograf Spegeln bjuder på korta och spännande presentationer. Det blir en total djupdykning i ny svensk film, maskineriet bakom och dess ställning i Europa.

En svensk ungdomsfilmsodyssé ur europeiskt perspektiv

Medverkande: Gert Hermans, ECFA

Gert Hermans, innehållsansvarig för den internationella barnfilmsplattformen ECFA, är spindeln i nätet för många internationella festivaler. “Runt om i världen, när svenska produktioner är inblandade, finns en lugnande röst i allas huvud som säger ”Det är svenskt… det ska vara bra!” Det må finnas fördomar och stereotyper om Sverige och det svenska folket – mer eller mindre försumbara… men det är svårt att komma runt fördomarna om svensk ungdomsfilm. Lever svensk film upp till förväntningarna? Förtjänar den att stå i rampljuset?”

Statens Medieråd – Vad tål barnen?

Medverkande: Francisca Benavente, Fredrik Odhammar, Hanna Hartleb, Johan Karlsson

Hur går fastställandet av åldersgränser till? Och hur görs bedömningen av vad som kan vara till skada för välbefinnandet för barn i en viss åldersgrupp? Statens Medieråd är här och ger oss en introduktion till filmgranskning samt berättar om sitt arbete med barnpaneler, där filmskapare och publik utforskar upplevelsen av rörlig bild.

Barnfilmsmanusresidens 2022: Doreen Ndagire

Medverkande: Doreen Ndagire

Doreen Ndagire, skådespelare bekant från bland annat Riksteatern, Unga Klara och nu serien Leva Life på Viaplay, mottog Region Sörmlands barnfilmsmanusresidens 2022. Nu är hon här för att berätta om sitt filmprojekt – en psykologisk skräckfilm för barn som utspelar sig på kollo.

Nya musikfilmer på horisonten

Borgerlig Begravning, regi: Maja Moberg

I en tid av klimatkris och växande främlingsfientlighet bestämmer sig tre unga pojkar att starta ett punkband, Borgerlig Begravning. Frustrationen över vuxenvärlden får dem att känna sig tvungna att agera. Det är dags att säga ifrån. Dokumentär om en ung punkscen som räcker långfingret år makthavarna och orättvisor.

Düsseldorf, Skåne regi: Patrik Blomberg Book

Sista sommarlovsveckan 1986, Fredrik och Nina är 18 år och synthare. Fredrik är sångare i ett synthband som ska göra sin första spelning i byn. Under den viktigaste helgen i Fredriks liv ställs allt på sin spets och hans liv vänds fullständigt upp och ner.

Heta stolen med barnfilmskonsulent Janne Vierth

Medverkande: Janne Vierth

Var befinner sig svensk barn- och ungdomsfilm och vart är den på väg? Borde det inte göras fler och bättre filmer för en ung publik? Vi ställer filmkonsulenten för barn och unga vid Svenska filminstitutet mot väggen och kräver raka svar.

Visas i samarbete med Folkuniversitetet