3–8  juli 2023 – Möt andra filmintresserade ungdomar från Norden i filmiska upplevelser på Møn i Danmark. 

Danska barn- och ungdomsfilmklubbarna samt Filmfabriken har glädjen bjuda in dig, i samarbete med Nordisk Kulturfond, Norska Filmklubbförbundet och BUFF Malmö Filmfestival till Nordiskt filmläger i fantastiska omgivningar på Møn i Danmark den 3 juli – 8 juli 2023!

Är du i åldern 12-15 år? Har du lust till att se film, göra film och lära känna andra barn och ungdomar från Danmark och Norge? Då är kanske du en av de lyckliga som åker till Nordiskt filmläger denna sommar! Till årets läger har 8 st ungdomar från Sverige möjlighet att åka. 

Inga förkunskaper krävs. Tillsammans med filmare och filmpedagoger närmar vi oss filmskapande på ett lekfullt sätt. 2022 fick vi även besök av stuntmän som lärde oss falla och slåss framför kameran.

Hur fungerar det?

Undervisning och filmproduktion kommer att ske i Møns filmiska omgivningar. Møn är en ö i Danmark, 14 mil (2 timmars resa) söder om Köpenhamn. Deltagarna bor på Teater Møn, en gammal skola nära havet.

Hur kommer du till Danmark och Møn?

BUFF hjälper till med att arrangera gemensam resa med offentlig transport för de svenska deltagarna till och från Møn. Resan sker med tåg till Köpenhamn och vidare med offentlig transport. 

Kostnad för resa täcks på egen hand. Att resa kollektivt från Malmö till Møn tar ungefär två timmar och kostar ca 350 sek för vuxen och 250 sek för barn/ungdom. Biljetter från Köpenhamn till Møn köps enklast via rejseplanen.dk.

Vad kostar det?

I samarbete med Film i Skåne kan BUFF erbjuda 8 deltagare att vara med kostnadsfritt!

På lägret ingår mat, övernattning, undervisning, filmproduktion och utflykter under de fem dagar som lägret varar. Egna fickpengar får medtagas till souvenirer, snacks, glass och annat.

Hur anmäler du dig?

Som svensk meddelar du ditt intresse för att delta på Nordiskt Filmläger till mans@buff.se. Anmälan stängs den 14/5. Vi meddelar alla deltagare senast den 16/5.

Ange ditt namn, ålder, telefonnummer och e-postadress. Skriv lite om ditt filmintresse och om du har någon tidigare erfarenhet av att göra film. 

 För frågor ring till Måns på tel. 0738-318209.

Vill du som målsman följa med?

Vi söker 1-2 vuxna som kan följa med den svenska delegationen till Møn, hela eller delar av perioden. På lägret hjälps vi åt med mindre sysslor och ser till att ungdomarna har det bra.

Filmer från förra årets läger

Eldstunt från tidigare läger
Bild från förra årets läger
Bild från förra årets läger