Börja skriv för att söka

Tema Förebilder: Vänner och familj – kortfilmspaket

. . Regissör: .

Among the adults

De voksnes rækker. Danmark 2017. Regi: Maj-Britt La Cour. 24 min. Danskt tal. Engelsk text.

Det är Rosas konfirmationsfest och föräldrarna gör sitt yttersta för att kalaset ska bli så bra som möjligt. Men för vem hålls egentligen festen? Och varför vill Rosas föräldrar att hon ska hålla ett tal om en skidresa som inte ägt rum? Rosa upptäcker sprickor i den perfekta fasaden som bit för bit faller sönder.

Amor

Nederländerna 2017. Regi: Isabel Lamberti. 22 min. Nederländskt tal. Engelsk text.

Vi följer ett gäng tonårstjejer under en dag i deras hemstad i nederländsk förortsmiljö. Berättandet sker i isolerade scener som visar deras vardags känslomässiga tomhet. Tjejerna är hårda i sin attityd både mot varandra och andra och mycket som händer gör så utanför bild, känslan av distans och kyla är själva kärnan i filmen.

The story of Stefano

Histoire de Stefano. Frankrike 2017. Regi: Chiara Malta. 19 min. Franskt tal. Engelsk text.

I gruvan faller en människa och på muren sitter Stefano och hans pappa som snart måste flytta, långt bort, till ett land där det är mörkt och kallt. Stefano vet inte om han vill följa med och letar efter svar i naturen för att hantera den osäkra framtid som väntar. Låt dig flyta med i denna vackert poetiska film och lyssna till vad skogen, floden och grottan ger för svar.