Börja skriv för att söka

Tema Förebilder: Tuff uppväxt – Kortfilmspaket

. . Regissör: .

Ambi

Makedonien 2017. Regi: Marija Apchevska. 19 min. Makedonskt tal. Engelsk text.

Två syskon lever sitt vanliga liv, eller försöker i alla fall. Sara tvingas hämta sin storebror Deno från klubben för att han istället måste hjälpa sin fulla pappa hem. En växande ambivalens kommer krypande i Deno, är det så här de ska leva sitt liv? En suggesiv, spännande film om ansvar och syskongemenskap, som trots allt kan skapas under alla omständigheter.

Where do cats go after 9 lives?

Où vont les chats après 9 vies? Kanada 2017. Regi: Marion Duhaime. 18 min. Franskt tal. Engelsk text.

Lily-May bestämmer sig för att berätta för sina närmaste om ett val hon gjort. Hon planerar att dö och skriva in sig på en självmordsklinik. Men när datumet är satt börjar hon undra om det verkligen är den enklaste utvägen.

Good girls

Les bones nenes. Spanien 2017. Regi: Clara Roquet. 17 min. Katalanskt tal. Engelsk text.

Två systrar i olika skeden i livet letar efter sätt att växa upp. En befinner sig mitt i barndomen och den andra har redan ena foten i vuxenvärlden. Deras relation ställs på sin spets när en av hästarna på deras gård förlorar ett öga och åsikterna om vad som ska hända med hästen går isär.

Skuggdjur

Sverige 2017. Regi: Jerry Carlsson. 22 min. Svenskt tal. Engelskt text.

Marall följer med sina föräldrar på fest. De vuxna beter sig konstigt med eviga handskakningar, flockbeteende och djurlik rituell dans. Under kvällen dyker mystiska skuggdjur upp som objudna gäster. Marall ser den märkliga vuxenvärlden ta en minst sagt otäck vändning.

Visas även i kortfilmspaketet Ny svensk kortfilm 2.