Börja skriv för att söka

Tema Förebilder: Gå din egen väg – kortfilmspaket

. . Regissör: .

The fashion show

Storbritannien 2017. Regi: Lucy Lumsden. 16 min. Engelskt tal.

En tonårstjej bor på landet på Irland, hon håller på att förbereda sig inför något stort: årets modevisning där hon och hennes får ska tävla utklädda till Super Mario och Luigi. Publiken har samlats, de tävlande är redo och spänningen ligger i luften; vem ska vinna? En stämningsfull dokumentär om hur en uppväxt kan se ut.

Stardust

Polvo de estrellas. Mexiko 2017. Regi: Aldo Sotelo Lázaro. 15 min. Spanskt tal. Engelsk text.

En ung pojke lever som sophämtare tillsammans med sin pappa under fattigast möjliga omständigheter. En dag ska de hämta sopor i en skola och pojken kommer in i ett klassrum där en presentation av big bang pågår. Han blir förtrollad och börjar utforska sin egen värld, driven av teorin om att något stort och vackert kan skapas av något till synes oansenligt.

Mrs McCutcheon

Australien 2017. Regi: John Sheedy. 17 min. Engelskt tal. Engelsk text.

Tom är Mrs McCutcheon, något som är lättare sagt än gjort. I sin blå klänning flyttar hon från skola till skola där alla hellre vill att hon ska vara Tom. När Mrs McCutcheon möter Trevor förändras allt. Hjärtskärande humor och ett visuellt fyrverkeri omger detta äventyr om identitet och vänskap.

Get up, Kinshasa!

Debout Kinshasa! Frankrike, Kongo, Elfenbenskusten 2017. Regi: Sébastien Maître. 21 min. Franskt, Lingala tal. Engelsk text.

När tioåriga Samuel inte blir insläppt i skolan på grund av att hans skor är trasiga måste han hitta på ett sätt att skaffa nya. Hans föräldrar är fattiga och kan inte hjälpa honom, men det visar sig snart att Samuel har dolda talanger som slipad affärsman.