Börja skriv för att söka

Ny svensk kortfilm 1 – kortfilmspaket

. . Regissör: .
Målgrupp: Tonårsfilm (12+ år), Ungdomsfilm (15+ år)

Jag tror jag är lite kär i dig

Sverige 2017. Regi: Maria Eriksson-Hecht. 9 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 11 år.

Jag tror jag är lite kär i dig är en kortfilm om grooming och bygger på verkliga händelser, på kända och okända fall där framför allt unga flickor råkat väldigt illa ut. I filmen får vi följa Nadja som träffar en kille, William, på nätet. De flörtar och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer.

Visas även i kortfilmspaketet Film & Samtal 1: Marie Eriksson-Hecht.

Att plocka en blomma

Sverige 2017. Regi: Cristine Berglund. 14 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.

Lisa och hennes bästis är fast beslutna om att hitta en lång, snygg kille som Lisa ska ha sex med. Lisa är den sista oskulden i klassen och vem hon ska ha sex med tänker de inte lämna åt slumpen. Följ det fina samspelet mellan de två bästisarna när de parerar mellan killar med både funkofobi och fetischer som Lisa inte tänker gå med på.

Visas även som förfilm till The Swan 22/3 kl 14.45.

Ahmed & Markus

Sverige 2017. Regi: Maria Eriksson-Hecht. 9 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.

Ahmed är mobbad i skolan. Vardagen består av verbala och fysiska trakasserier från Markus och hans kompisar. Hemma är Markus förtryckt av sin pappa. Utan skygglappar för det som är svårt att skildra, berättar filmen med stor varsamhet om mobbning och vad det gör med den som utsätts.

Visas även i kortfilmspaket Ny svensk kortfilm 1.

Push it

Sverige 2017. Regi: Julia Thelin. 8 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 11 år.

Hedda är bättre på idrott än killarna i hennes klass och hon vet om det. Men de oskrivna regler som råder i gymnastiksalen gör att hon aldrig kan vinna. Under en gympalektion utmanar hon Adam, klassens kung, och visar sig vara starkare än vad han är. Push It vann BUFF:s pris på Novemberfilmfestivalen 2017.

Visas även som förfilm till I Kill Giants 22/3 kl 12.30

Skolsyrran

Sverige 2018. Regi: Frida Sandberg, Anna Brodin. 15 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.

Väntrummet är fullt av 16-åriga killar, Lukas blir först att komma in på en rutinkoll hos den nyexaminerade skolsköterskan Sara. Väl medveten om möjligheten att vrida och vända på vem som har makten utmanas Sara av Lucas i en psykologiskt raffinerad maktkamp som tar ytterligare en vändning när de av en slump möts under ett thaiboxningspass.

Visas även som förfilm till How to Talk to Girls at Parties 21/3 kl 14.15.

Vi var tre

Sverige, Norge 2018. Regi: Caroline Ingvarsson. 10 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.

Efter en lång natt av festande i England åker tre kompisar direkt från klubben till flygplatsen för att ta sig tillbaka till Malmö. En av tjejerna skämtar om en bomb när de går igenom säkerhetskontrollen, det skulle hon inte ha gjort. Vakterna förhör dem och kompisgänget splittras. En film om vänskap och om när saker går lite för långt.

Visas även som förfilm i filmpaketet Film & samtal 2: Martyren.

Disco

Sverige 2017. Regi: Halima Mahammed Ali Handulleh. 14 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.

Tre 14-åriga tjejer med massor av energi längtar efter en plats där de kan ha roligt. På bussen på väg till ungdomsgården blir den ena tjejen utsatt för en äldre man som tar ut sin penis och runkar framför henne. På ungdomsgården blir de tre tjejerna tillsagda att sluta provocera när de dansar och har kul på disco. Var ska de få vara sig själva och hur hårt ska de behöva kämpa?

Visas även som förfilm i filmpaketet Film & samtal 3: Nattbarn 23/3 kl 12.15.