Börja skriv för att söka

Tema Förebilder: Kärlek och drömmar – kortfilmspaket

. . Regissör: .

Into the blue

U Plavetnilo. Kroatien, Slovenien, Sverige 2017. Regi: Antoneta Alamat Kusijanovic. 22 min. Kroatiskt tal. Engelsk text.

I det sagolikt vackra Kroatien dyker Julija så djupt ner i havet hon bara kan. Hon och mamman har tvingats fly från pappan till platsen där Julija växte upp. Hon har ett skriande behov av att prata med sin kompis, som inte längre tycker att Julija är så intressant. En kille har kommit i första rummet och Julija tvingas ta till de mest drastiska metoder för att få komma nära sin vän igen.

SI-G

Belgien 2017. Regi: Frederike Migom. 16 min. Belgiskt tal. Engelsk text.

Si-G går i en skola för barn med särskilda behov och är grym på att rappa; hennes dröm är att spela in en musikvideo. Tack vare sitt starka driv går drömmen i uppfyllelse, samtidigt som hon hinner hänga med sin familj och ha skolavslutning med sina kompisar. En film med mycket värme som är både allvarlig och glädjespridande!

Large Soldier

Hayal large. Israel 2017. Regi: Noa Gusakov. 23 min. Hebreiskt tal. Engelsk text.

Det är 1975 och krigstid i Israel. 15-åriga Sherry drömmer om att skaffa pojkvän, närmare bestämt en soldat av storlek ”large”. På tvätteriet hon jobbar på lägger hon lappar i alla uniformsbyxor i lämplig storlek. En brevväxling med en okänd soldat påbörjas. Men vad ska hända när soldaten blir verklig?

Game

USA 2018. Regi: Jeannie Donohoe. 15 min. Engelskt tal. Engelsk text.

Det är ny termin och uttagning till skolans prestigefulla basketlag. Pulsen är hög. Det är mycket som står på spel. AJ är ny på skolan och övertygad om att ha vad som krävs som basketspelare. En stark film om att övervinna hinder och att våga satsa på sig själv.