Börja skriv för att söka

Livets mysterier – kortfilmspaket

. . Regissör: .
Ålders rek. 5+

Kortfilmspaket om livets mysterier

Leave a Print

Storbritannien 2017. Regi: Christina Susanna Nerland. 5 min. Utan tal.

På fjället bor en flock vargar, de hoppar och leker, men en gammal varg börjar sakta tyna bort. I takt med att årstiderna skiftar blir den gamla vargen allt mer genomskinlig och till slut lämnar den flocken och flyger upp i skyn. En film om att hantera när någon dör, och att fortsätta minnas.

Little Grey Wolfy. Spring and Icy Drift

Den Vesle Grå Ulven. Vår og Isen Går. Norge 2017. Regi: Natalia Malykhina. Norskt tal. Engelsk text.

Vintern går mot sitt slut och isen i forsen börjar spricka upp. Nu gäller det för den nyfikna vargen att vara försiktig. I denna fantasifullt animerade film möter vi djuren i skogen och får följa med på deras våräventyr.

Lost in Time

Frankrike 2017. Regi: 22 studenter från Objectif 3D Animation School. 6 min. Utan tal.

Följ med på ett spännande, vackert anime-inspirerat äventyr! Två barn leker i templet när en av dem råkar röra vid ett föremål och tiden stannar. Nu gäller det att få tiden att starta igen. Hur ska det gå?

The Pocket Man

Le Petit Bonhomme de poche. Frankrike, Schweiz, Georgien 2017. Regi: Ana Chubinidze. 7 min. Utan tal.

I en gammal portfölj bor en liten man. En dag möter han en blind gammal man och de blir vänner. Den lilla mannen skuttar ner i den blinde mannens ficka och därifrån hjälper han den blinda mannen att gå tryggt och säkert på gatorna. En överenskommelse de båda är mycket nöjda med.

The Theory of Sunset

Теория заката. Ryssland 2017. Regi: Roman Sokolov. 9 min. Utan tal.

I skogen lyser stjärnorna klart, snön knarrar och korpar tittar ner från grenarna; där tar sig en varelse upp för en stege som sträcker sig långt över trädtopparna. Med hjälp av ett mynt går solen upp och byn vaknar till liv. En lekfull film med vackra toner om livet och döden och hur livet har sin gång.