Börja skriv för att söka

Kortfilm tävling – kortfilmspaket

. . Regissör: .
Målgrupp: Tweenfilm (9+ år), Tonårsfilm (12+ år), Ungdomsfilm (15+ år)

Tävling av bästa kortfilm 2018

IRIS

Paupière mauve. Kanada 2017. Regi: Gabrielle Demers. 10 min. Katalanskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.

På fotbollsträningen kan inte Emanuelle hålla blicken borta från Laura som sitter vid sidlinjen. När hon ser bort från matchen missar hon en boll som träffar henne på ögat. Smällen resulterar i en ögonlapp. Brände det till på samma sätt för Laura när deras blickar möttes vid fotbollsplanen? En visuell film om längtan och identitet.

Visas även som förfilm till Kiss and Cry 22/3 kl 12.45.

BISMILLAH

Italien 2017. Regi: Alessandro Grande. 15 min. Italienskt, afrikaanskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.

Vem har egentligen rätt till sjukvård? Samira lever som illegal flykting i Italien, hennes storebror är sjuk och hon tvingas be om hjälp för att han ska klara sig. Genom att sjunga en sång håller hon hoppet uppe och får sin bror att orka kämpa. En stark film som från första stund griper tag om tittaren.

Visas även som förfilm till Jasper Jones 22/3 kl 12.15.

BOG HOLE

Myrhull. Norge 2018. Regi: Torfinn Iversen.
12 min. Norskt tal. Engelsk text. Rek. från 10 år.

Jenny följer med en manlig bekant till hennes mamma och hans dotter på campingtur. I den norska vildmarken finns förrädiska sumphål som man måste akta sig för att inte sjunka ned i. När mannen glömmer tältpinnarna i bilen lämnas de båda flickorna ensamma med varandra och vildmarken.

Visas även som förfilm till Girl in Flight 23/3 kl 9.15.

IN LOVE WITH CINEMA

Kinoman. Kyrgyzstan 2017. Regi: Askar Nurakun uulu. 10 min. Utan tal. Rek. från 6 år.

I den lilla byns filmvisningslokal flimrar VHS-äventyr för de lyckliga som kan lösa biljett. Pojken utan biljett försöker med alla till buds stående medel ta sig in i biomörkret. Ett bländande fint äventyr med böljande landskap, videoreparatörer, farbröder på cyklar och en liten pojkes okuvliga strävan.

Visas även som förfilm till Paradise 89 22/3 kl 9.15.

MARTINA, OH MARTINA

Martina, Ay Martina. Spanien 2017. Regi: Fátima Martín. 12 min. Spanskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.

Martina är kär i en kille, men frågan är hur hon ska göra för att närma sig honom. Hur kan hon säkert veta om han gillar henne? Martina bestämmer sig för att ta första steget. När allt blir fel känns det som att hela världen rasar samman. Fin film om första kärleken och hur svår den kan vara.

Visas även som förfilm till Spider Thieves 22/3 kl 12.15.

BROTTAS

Sverige 2018. Regi: Julia Thelin. 15 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 10 år.

Jaana och Bettan är bästa vänner och supertajta. På mattan i brottningshallen är de grymma. När den perfekta harmonin mellan tjejerna rubbas framkallas starka känslor som är svåra att förstå sig på och tygla. Pricksäkert utforskar filmen ämnen som makt, uppväxt och en vänskap som betyder allt.

Visas även som förfilm till Two Irenes 21/3 kl 9.30

ULTIMATE FAILS COMPILATION

Sverige 2018. Regi: Joakim Thörn. 12 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 11 år.

Solen lyser över de vältrimmade gräsmattorna, de grå villorna står prydligt uppradade och vid ett staket hänger ett gäng tolvåriga killar. En av dem filmar med mobilen, flera röster uppmanar någon att hoppa, en kille står högt upp på staketet redo att ta sats: ett hopp. De springer vidare och utmaningarna blir allt hetsigare i takt med jakten efter det bästa videoklippet.

Visas även som förfilm till Bad Lucky Goat 21/3 kl 12.45.

GARDIENNES

Frankrike 2017. Regi: Adeline Picault. 14 min. Franskt tal. Engelsk text. Rek. från 13 år.

Acha och och Myriam, två uttråkade 15-åringar, bor i ett höghusområde i Frankrike. En dag blir de tillfrågade av Sam, ledare för ett lokalt gäng, om de kan hålla utkik utanför en byggnad. De är båda intresserade av Sam och fantiserar om honom som en varg. Upprymda tackar de ja till erbjudandet.

Visas även som förfilm till Saturday Church 22/3 kl 9.15.