Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Twin Flower + Eva

Twin Flower + Eva
6 februari, 2019 Buff

Visas följande datum :

- 25/03/2019 - 09:30 - 11:25 - Salong: 3 - Filmstaden Storgatan

Twin Flower

Italien 2018. Regissör: Laura Luchetti. Språk: Bambara, Italienskt, franskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 15 år.

En mörk historia i Polanski-anda om två tonåringar i södra Italien. När filmen börjar flyr Anna från en knivskuren man. Hon möter Basim, en föräldralös pojke från Elfenbenskusten. På grund av vad som har hänt har hon tappat sin röst. Båda verkar ha en tuff bakgrundshistoria. De slår följe och utvecklar en stark relation. Tillsammans är de på flykt, på vilken de försöker hitta sig själva igen. Tillsammans blir de ett enda element: en Twin Flower. En spännande road-movie genom vackra landskap.

Förfilm:

Eva

Eva är en skicklig simmare. Detta till trots var hon nära att inte kunna rädda sin bror från att drunkna. En olycka som gör att han hamnar i koma på sjukhuset. Det är en svår situation för hela familjen och kanske är allt för sent för att det ska gå bra? Det finns en mörk pöl på golvet i badrummet och Eva flyr in i en drömvärld genom att simma ner i den. Men är det verkligen Evas bror som är dödssjuk eller vad händer när mamma torkar upp vattnet i badrummet så att pölen försvinner?

  • Rekommenderas för ålder - Från 15 år

  • Rekommenderad klass - Från åk 9

  • Typ av visning -