Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Filmpaket: NoJSe

Filmpaket: NoJSe
13 februari, 2020 Buff

Visas följande datum :

- 25/03/2020 - 10:30 - 11:45 - Salong: 2 - Panora

NoJSe står för Nordic Junior Sessions och är ett samarbete mellan de fyra ledande barn- och ungdomsfilmfestivalerna i Norden: Buster i Danmark, Oulu Interna- tional Film Festival i Finland, Kristiansand International Children ́s Film Festival i Norge och BUFF i Sverige. I kortfilmspaketet ingår en film från varje land.

The Confirmation

Danmark 2019. Regissör: Marie-Louise Damgaard.. Språk: Danskt tal . Undertext: Svensk text . Rekommenderas för ålder: Från 11 år. .

Det är Mathias konfirmationsdag men han går inte bara från barn till vuxen utan också från Kathrine till Mathias. På kalaset efter kyrkan är det inte alla gäster som hanterar den nya situa- tionen så bra, vilket gör mamman vansinnig.

The Kicksled Choir

Norge 2020. Regissör: Torfinn Iversen. Språk: Norskt tal. Undertext: Svensk text . Rekommenderas för ålder: Från 11 år. .

Gabriel vill gärna vara med i kören som sjunger för att samla in pengar till det lokala flyktingsboendet. Hans pappa är emot flyktingar och kastar en av dem i älven under ett bråk. Gabriel bevittnar detta och vet inte hur han ska hantera situationen.

Winter Lake

Finland 2019. Regissör: Petteri Saario. Språk: Finskt tal . Undertext: Svensk text . Rekommenderas för ålder: 11 år .

Emika och hennes kusin Antti ska tälta på den istäckta sjön. Det är mitt i vintern och så kallt att alla fåglar har flugit söderut för länge sen. En stillsam dokumentär från ett vintervackert Finland med djur, norrsken och pilkning.

Stad nr 13

Sverige 2020. Regissör: Salad Hilowle. Språk: Svenskt tal . Undertext: Svensk text . Rekommenderas för ålder: Från 11 år. .

En rymdfarkost har misslyckats med sitt uppdrag och kan kraschlanda på jorden när som helst. I en liten svensk stad tycks vardagen lunka på som vanligt. Ögonblick från livet i staden varvas med elvaårige Omars filosofiska tankar.

  • Rekommenderas för ålder -

  • Rekommenderad klass -

  • Typ av visning -