Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

NoJse – Kortfilmspaketet

NoJse – Kortfilmspaketet
6 februari, 2019 Buff

Visas följande datum :

- 25/03/2019 - 12:30 - 13:50 - Salong: 1 - Panora

Filmvisning i samarbete med NoJSe, ett nytt nordisk samarbetsprojekt mellan de fyra ledande barn- och ungdomsfilmfestivalerna i Norden, Buster/CPH PIX i Danmark, Oulu International Film Festival i Finland, Kristiansand International Children’s Film Festival i Norge och BUFF i Sverige

Tyskland, Sverige 2018. Regissör: Sophia Bösch. Språk: Svenskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 11 år.

Linn har fyllt 16 år och ska äntligen få följa med sin pappa på den årliga älgjakten. Hon känner väl till skogen och jaktreglerna, men i gruppen med män sätts hon nu på prov och måste bevisa sina färdigheter. Det börjar dåligt när den första älgen Linn skjuter visar sig vara en älgko med diande kalv. Stoltheten övergår i skam och Linn lämnar gruppen och ger sig ensam ut i vildmarken.

Liar Girl

Finland 2018. Regissör: Marjo Viitala. Språk: Finskt. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 11 år.

Liina bor ensam med sin mamma. Eftersom mamman ofta jobbar natt måste Liina klara sig mycket själv. I skolan trasslar hon in sig i lögner och blir ifrågasatt av sina klasskamrater. En morgon hör Liina en hund gny från en lägenhet i hennes trappuppgång. Det ryktas om att en missbrukare flyttat in, men drömmen om en egen hund gör henne nyfiken.

Home Grown

Danmark 2018. Regissör: William Reynish. Språk: Danskt. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 11 år.

Efter en kärnvapenkatastrof återvänder tolvåriga Darya till sin hemstad efter att ha varit evakuerad. Målet är att hitta sin pappa, men ingenting är sig likt efter katastrofen. Darya tvingas inse att hon måste lämna det förflutna bakom sig och blicka framåt. Genom en kombination av olika animationstekniker har filmskaparna lyckats skapa en unik film både vad gäller visuellt uttryck och innehåll.

Traces

Norge 2019. Regissör: Ingvild Søderlind. Språk: Norskt. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 11 år.

Alma, tolv år, har sommarlov och bor med sin mamma och lillebror i ett gammalt hus ute i skogen. Hon är avundsjuk på sin lillebror som får all uppmärksamhet av mamman och lurar i honom att björnen i skogen väntar på att äta upp honom. Finstämt om mystiken i livet skildrat från barns perspektiv.

  • Rekommenderas för ålder - Från 11 år

  • Rekommenderad klass - Från åk 5

  • Typ av visning -