Börja skriv för att söka

Invigning: Lars är LOL

Lars er Lol. Norge. Långfilm. 2023. 85. Regissör: Eirik Sæter Stordahl.
Talat språk: Norska.
Undertexter: svensk.
Ålders rek. 8+

Välkommen till en festlig festivalinvigning på biograf Royal och premiären av den norska filmen Lars är LOL. Det blir allt som tillhör en filmpremiär – röda mattan, besök av filmteamet och festivalsnacks. Innan filmen får vi även besök av det spännande bokprojektet Det här glömmer jag aldrig. BUFF 2024, nu kör vi.

Innan filmen: Det här glömmer jag aldrig – läsning + bokbord


I ett bokprojekt initierat av författaren Marit Törnkvist, konstnären Kim Demåne, Helamalmö och Nydalaskolan får vi ta del av humoristiska, sorgliga, dramatiska, konstiga och otäcka minnen från stadens unga. Innan filmen läser fyra unga som deltagit i bokprojektet sina texter om upplevelser de aldrig kommer att glömma. Vid bokbordet i Royals foajé har du chansen att ta en titt på boken.


Om filmen

Amanda blir utsedd till fadder för klassens nya elev, Lars, som har Downs syndrom. Hon är villrådig men lyckas inte smita från uppdraget. När de är själva visar det sig att Lars är riktigt kul att vara vän med. Men vad ska killen i klassen hon är kär i tycka om att hon är kompis med Lars? Och tjejgänget som filmar Lars och lägger ut på sin blogg? En fin film om grupptryck, mobbning, vänskap och att passa in.

Trailer

Filmer