Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Kortfilmstävling – Kortfilmspaket

Kortfilmstävling – Kortfilmspaket
6 februari, 2019 Buff

Visas följande datum :

- 26/03/2019 - 09:30 - 11:10 - Salong: 3 - Panora

Dad

Norge 2019. Regissör: Atle Blakseth, Einar Rafoss Dunsæd. Språk: Norskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 7 år.

Tommy ligger i sin säng och kan inte sova. Han drömmer sig bort i tankar om sin pappa och fantiserar om en pappa som är allt och lite till. Han tänker på allt det roliga som de skulle kunna göra tillsammans. Undrar vad pappan gör nu, kanske slåss han mot lejon i den mörka djungeln?

Mahlia Melts in the Rain

Kanada 2018. Regissör: Emilie Mannering. Språk: Franskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 10 år.

Nioåriga Mahalia känner sig annorlunda jämfört med alla andra tjejer i hennes balettklass på grund av att hennes hudfärg och hår skiljer sig från alla andras. Mahalias mamma försöker öka hennes självförtroende genom att få hennes hår fixat innan balettfotograferingen. En film om vardagsrasism.

My Time

Storbritannien 2018. Regissör: Giulia Gandini. Språk: Engelskt. Rekommenderas för ålder: Från 11 år.

Fem minuter innan 12-åriga Eva ska hålla en presentation inför klassen märker hon en blodfläck på sin kjol. Klockan tickar och presentationen närmar sig. Nu är goda råd dyra. .

Granbad

Storbritannien 2018. Regissör: Annabel Vine. Språk: Engelskt. Rekommenderas för ålder: Från 12 år.

En pojke med svårigheter att stava kämpar med sin självkänsla. I sin morfars verkstad lär han sig att karva skedar av trä. På vägen hem möts han av äldre ungdomar som retar honom för att han tycker om att vara med sin morfar. Något som senare lär alla en läxa.

Moustache

Tyskland, Iran 2019. Regissör: Afsun M. Nezhad. Språk: Persiskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från år 13.

När Parvaneh rakar bort hår i ansiktet, på överläppen och mellan ögonen blir hennes föräldrar upprörda. Det handlar om skönhetsideal och normer men framför allt om unga kvinnors begränsade rätt att bestämma över sin egen kropp. Grannpojken tycker att hon är fin som hon är men ställer upp och hjälper när hon riskerar att bli ställd till svars.

Big Wolf & Little Wolf

Frankrike, Belgien 2018. Regissör: Rémi Durin. Språk: Franskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 7 år.

På toppen av en backe under ett träd bor Stora Varg helt ensam. Han trivs bäst ensam och vill helst inte bli störd. En dag dyker Lilla Varg upp som vill hålla honom sällskap, men Stora Varg vill att han ska försvinna och hitta sitt eget träd. Då Lilla Varg försvinner upptäcker han för första gången hur det är att sakna någon.

The School Trip

Italien 2018. Regissör: Salvatore Allocca. Språk: Italienskt . Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 13 år.

Megalie är född i Italien och trött på att höra att hon pratar bra italienska. Hon har ju bott här hela sitt liv. Men familjen är från Senegal och hon får inte följa med på skolresan till Paris eftersom hon inte fått förnyat uppehållstillstånd. Som om det inte vore nog är hon kär i Marco som hon hjälper med matte. Filmmusiken ger känsla och kanske ett lyckligt slut?

Jamila

Sverige 2019. Regissör: Sophie Vukovic. Språk: Svenskt, kurdiskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 12 år.

Jamila är 13 år och lever ett vanligt tonårsliv i Sverige, vilket hon helst av allt vill fortsätta med. Så får hon syn på kuvertet. Jamilas familj har fått avslag på sin asylansökan. Med sin lillasyster i släptåg tar hon sig till skolan och möter upp kompisarna som om inget har hänt. På skolgården tränar de inför sin dans- uppvisning. Så får hon plötsligt syn på dem: poliserna.

  • Rekommenderas för ålder - Från 13 år

  • Rekommenderad klass - Från åk 8

  • Typ av visning -