Börja skriv för att söka

Industry afternoon

Språk
Engelska

Anmälan
Ackreditering krävs


Fredagens seminarieprogram på biograf Spegeln avslutas med korta och spännande presentationer. I år djupdyker vi i manus, nya koncept och hur framtiden ser ut för nordisk barn- och ungdoms- film.

Northern Script

Medverkande
Torbjörn Jansson manusförfattare och mentor Matilde Graf, deltagare Northen Script

Northern Script är ett kreativt evenemang där blivande manusförfattare mellan 18 och 29 år får hjälp att utveckla sina manus. En mentor från varje nordiskt land coachar och väljer efter noggrann bedömning ut deltagare till en exklusiv workshop i Oulu. Träffa Torbjörn Jansson, mentor för både de svenska och norska deltagarna 2023, och Matilde Graf som var den svenska deltagaren i Oulu.

Film i Sörmlands manusresidens

Medverkande
Aland Mohammed, EliSophie Andrée & Daniel Lundquist

Med strålkastaren riktad på barnfilmen ger Film i Sörmland en manusförfattare chansen att utveckla sitt manus tillsammans med dramaturgen EliSophie Andrée. Årets resident heter Aland Mohammed och har tidigare studerat manus för film & tv vid högskolan i Dalarna. Hans film Blattesvensk är en fartfylld, galen och alldeles underbar ungdomskomedi som fyller ett stort tomrum inom svensk film. En framtida ”Superbad” i svenskt format.

NoJserapport

Medverkande
Mariella Harpelunde Jensen

Mariella Harpelunde Jensen, programchef på BUSTER film- festival och ordförande i NoJse, presenterar och bjuder
in till samtal kring Nordic Think Tank – ett stående inslag på BUSTER där professionella inom filmbranschen från de nordiska länderna utbyter tankar. Rapporten från Nordic Think Tank presenteras på Berlinale, i år även på BUFF.

Trollbunden

Medverkande
Torbjörn Jansson

Under ett lekfullt möte mellan en ung publik och etable- rade filmkreatörer, skapas en gemensam filmberättelse
i realtid. Torbjörn Jansson presenterar Trollbundet: ett utvecklingskoncept med magiskt barnperspektiv som hade premiär vid Barnefilmfestivalen i Kristiansand, 2023.

Heta stolen med barnfilmskonsulent Janne Vierth

Medverkande
Janne Vierth, Malena Janson

Var befinner sig svensk barn- och ungdomsfilm och vart
är den på väg? Borde det inte göras fler och bättre filmer för en ung publik? Och vad har hänt sedan förra årets heta stolen? Vi ställer filmkonsulenten för barn och unga vid Svenska filminstitutet mot väggen och kräver raka svar.