Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Filmpaket: En bättre morgondag

Filmpaket: En bättre morgondag
19 februari, 2020 Buff

Visas följande datum :

- 30/09/2020 - 12:15 - 14:15 - Salong: 2 - Panora Q&A

Tillsammans med Sveriges unga akademi och LadyBug Festival presenteras denna programpunkt där olika forskare leder samtal till filmerna med avstamp i filmernas olika teman. Ni får bland annat träffa en filmvetare och en statsvetare. Kolla BUFF:s hemsida för mer information om forskarna.

Vi firar det segrande bidraget i kortfilmstävlingen med samma namn En bättre morgondag. Vinnarfilmen och ytterligare fyra utvalda kortfilmer med fokus på forskning och framtid visas.

Moderator: Robert Lagerström, IT-forskare på KTH och ledamot i Sveriges unga akademi, samt Aase Högfeldt, grundare och konstnärlig ledare för LadyBug Festival.

Pathways

Sverige, Israel,Filippinerna, Nepal, Lanka 2019. Regissör: Maya Åkeson Rayner.. Språk: Utan tal .

Vi får följa två barndomsvänner och deras öde. En filmisk resa om motgångar, destruktivitet kontra medkänsla och vänskap. Om barndomens stora inverkan på vilken väg vi tar i livet.

Robot Will Protect You

Estland, Italien Regissör: Nicola Piovesan.. Språk: Engelskt tal .

Vad händer med världen när teknologin helt har tagit över? Nioåriga Tina och hennes robot Sam-53 lever i framtidens cyberspace där känslor inte längre existerar och världen blivit grå och introvert. Tina söker efter den riktiga världen finns känslor och kärleken kvar?

Arvet

Sverige 2019. Regissör: Valentina Chamorro Westergårdh.. Språk: Svenskt, spanskt tal.. Undertext: Engelsk text .

Hur lång tid tar det innan man kan kalla och känna sig svensk? Filmer väcker frågor kring identitet, kultur och om man kan ärva en känsla av tillhörighet till ett land man aldrig någonsin besökt.

Little White Dude

Frankrike 2018. Regissör: Swann Arlaud, Tatiana Vialle. Språk: Franskt tal . Undertext: Engelsk text .

18-åriga Charles önskar att han vore en svart rappare. Frustrerad bestämmer han sig för att dra till Paris och hälsa på sin storebror som sedan länge har gett upp hoppet om sina egna rap-drömmar.

ONE

Spanien 2019 . Regissör: Javier Marco Rico. Språk: Wolof, spanskt tal.. Undertext: Engelsk text..

Ute i medelhavet hittar några spanska fiskare en telefon i en plastpåse. Telefonens ägare syns inte till. Plötsligt ringer telefonen.

  • Rekommenderas för ålder -

  • Rekommenderad klass -

  • Typ av visning -