Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Film och samtal 1: Vintertullen + Bike Bird

Film och samtal 1: Vintertullen + Bike Bird
6 februari, 2019 Buff

Visas följande datum :

- 28/03/2019 - 09:00 - 10:00 - Salong: 2 - Panora Q&A

När filmerna inte är så långa passar det extra bra med samtal. När vi visar de här kortfilmerna bjuder vi in till unika möjligheter att möta filmskapare, ställa frågor och prata om filmens tema och tillkomst.

 

Vintertullen

Sverige 2018. Regissör: Anna-My Novotny. Språk: Svenskt, engelskt, arabiskt. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 11 år.

På Södermalm i Stockholm ligger Vintertullen. Fram tills nyligen ett äldreboende, numera fyllt av barn som har ett helt liv framför sig. Vintertullen är idag ett transitboende, där flyktingfamiljer med barn bor i väntan på asylprövning. Filmen ger oss en inblick i vardagen för några av barnen som bor där.

Bike Bird

Norge 2018. Regissör: Kari Klyve-Skaug. Språk: Hazargi, norskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 11 år.

Zahra och hennes familj är från Afghanistan och söker asyl i Norge. Hon drömmer om att lära sig cykla, något som är otänkbart som tjej i Afghanistan – men Zahra är en kämpe och nu är hon i Norge. En film om att följa sina drömmar och samtidigt balansera mellan två olika kulturer.

  • Rekommenderas för ålder - Från 11 år

  • Rekommenderad klass - Från åk 5

  • Typ av visning -