Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Drömmar om ett bättre liv – Kortfilmspaket

Drömmar om ett bättre liv – Kortfilmspaket
6 februari, 2019 Buff

Visas följande datum :

- 27/03/2019 - 13:00 - 14:10 - Salong: 3 - Filmstaden Storgatan
- 26/03/2019 - 14:45 - 15:50 - Salong: C - Spegeln

Our Life as Refugee Children in Europe

Spanien 2018. Regissör: Silvia Venegas. Språk: Farsi, arabiskt, engelskt och portugisiskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 12 år.

Our Life as Refugee Children in Europe är modiga vittnesmål från barn och ungas liv på flykt. Historierna berättas från flyktingläger i Grekland och ovisshetens väntan på uppehållstillstånd i Malmö skildras på ett gripande sätt i filmen. Stark dokumentär om flykt och hopp om ett bättre liv utan krig.

Life on Mars

Frankrike 2018. Regissör: Marie Léa Regales. Språk: Franskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 12 år.

Maria saknar sin bror. Det är en varm sommar och Maria hänger runt i bostadsområdet på Korsika, men hon har en känsla av att allt är annorlunda. Hon tar sin moppe och kör till en magisk plats där natthimlen är stjärnfylld och oändlig. Men även de viktiga platserna har tappat sin betydelse. I morgon är det broderns 20-årsdag. Maria undrar om han fortsätter att åldras även när han inte finns.

Nur

Israel 2018. Regissör: Gal Lin. Språk: Arabiskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 12 år.

Nur bor i östra Jerusalem. Hon har drömmar om att utbilda sig till konstnär. Men de tillfälliga konflikterna i Jerusalem kommer i vägen för familjens godkännande.

Paradise Dwellers

Iran 2018. Regissör: Ramin Samani. Språk: Persiskt. Undertext: Engelska. Rekommenderas för ålder: Från 12 år.

Fatameh är ensam hemma med sin förlamade mormor. När mormor behöver gå på toaletten klarar inte Fatameh att sätta henne i rullstolen själv. Någon stark måste hjälpa till. Trots att hon inte får träffa grannpojken Ali för sin mamma har hon nu inget val än att be honom om hjälp.

  • Rekommenderas för ålder - Från 12 år

  • Rekommenderad klass - Från åk 6

  • Typ av visning -