Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Dövfilmfestival Skåne – Kortfilmspaketet

Dövfilmfestival Skåne – Kortfilmspaketet
5 februari, 2019 Buff

Visas följande datum :

- 23/03/2019 - 13:00 - 14:45 - Salong: 3 - Panora
- 27/03/2019 - 12:30 - 14:10 - Salong: 1 - Panora

Bortom

Sverige 2014. Regissör: Valentina Chamorro. Språk: Svenskt, spanskt, teckenspråk. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 13 år.

David får besök av sin mamma Eva som lämnade honom i Sverige då hon återvände till sitt hemland. De försöker komma nära varandra men vet inte riktigt hur. Ett problem är språket eftersom David är döv och Evas teckenspråk inte är så bra.

Kärleken är blind

Storbritannien 2015. Regissör: Dan Hodgson. Språk: Engelskt, teckenspråk. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 13 år.

Alice hamnar i en besvärande situation när hennes man plötsligt kommer hem och hon är i sängen med sin älskare. Briljant komedi i perfekt lagom kortfilmsformat.

Sign

USA 2016. Regissör: Andrew Keenan-Bolger. Språk: Teckenspråk. Undertext: Utan text . Rekommenderas för ålder: Från 13 år .

Ben som är hörande träffar döva Adam på tunnelbanan i New York och söt musik uppstår. Sign berättar historien, med enbart teckenspråk, om ett kärleks- förhållande från början till slut.

Hör mig

Frankrike 2016. Regissör: Nicolas Coquet. Språk: Franskt, teckenspråk. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 13 år .

Marisol är döv och uppvuxen i en familj som har vägrat att acceptera hennes handi- kapp. När Marisol kommer i kontakt med andra döva, får hon äntligen självförtroende att frigöra sig. Hör mig är en kortfilm om dövas kultur och gemenskap.

Words

Indien 2010. Regissör: Anup Bhandari. Språk: Teckenspråk, svenskt. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 13 år.

Words är berättelsen om Juliet och den döva Owen som träffas i ett snötäckt Central Park. Deras konversation börjar lite genant, men det förändras över de närmsta dagarna då Juliet tänker ut fyndiga sätt att kommunicera med Owen.

Deaf

Tyskland 2017. Regissör: Lina Jakobi. Språk: Engelskt, teckenspråk.. Undertext: Utan text. Rekommenderas för ålder: Från 13 år.

Stulna blickar och svärmeri på avstånd. En tjej blir lite betuttad och försöker få kontakt med en kille, men varför får hon ingen reaktion av honom?

Reverberations

Storbritannien 2018. Regissör: Samuel Dore. Språk: Engelskt, teckenspråk. Undertext: Svensk. Rekommenderas för ålder: Från 13 år.

Året är 2167 och den fascistiska regeringen utrotar dövhet med avancerad genteknologi för att skapa ett perfekt samhälle. En ung döv tidsresenär skickas till år 2018 för att hitta uppfinnaren och få henne att ändra sig innan det är för sent.

  • Rekommenderas för ålder - Från 13 år

  • Rekommenderad klass - Från åk 7

  • Typ av visning -