Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Film och samtal

På BUFF får du se filmer som väcker tankar och känslor. Därför sätter vi ihop programpunkten Film och samtal där vi stannar kvar i biosalongen och pratar om de ämnen vi sett.

Film och samtal består av en kortare filmer som efterföljs av ett samtal. De som håller i samtalen är oftas regissörer, skådespelare eller andra intressanta människor som har koppling till filmens tema. En moderator finns på plats för att driva samtal men allra roligast är när publiken är nyfiken och ställer sina frågor. Det kan handla om allt från att vara nyfiken på hur en vanlig dag ser ut för en regissör, till att ställa frågor om filmens betydelse.

Torsdag 28/3 Panora – 09:00 – 10:00

Film och samtal 1 – Vintertullen & Bike Bird

På Södermalm i Stockholm ligger Vintertullen. Fram tills nyligen ett äldreboende, numera fyllt av barn som har ett helt liv framför sig. Vintertullen är idag ett transitboende, där flyktingfamiljer med barn bor i väntan på asylprövning. Filmen ger oss en inblick i vardagen för några av barnen som bor där.

Zahra och hennes familj är från Afghanistan och söker asyl i Norge. Hon drömmer om att lära sig cykla, något som är otänkbart som tjej i Afghanistan – men Zahra är en kämpe och nu är hon i Norge. En film om att följa sina drömmar och samtidigt balansera mellan två olika kulturer.

Torsdag 28/3 Panora – 12:45 – 13:50

Film och samtal 2 – Mellanrummet & Double D

I en Stockholmsförort där vinter går mot vår får vi ta del av några fjortonåringars tankar kring livet och framtiden. Marva och Josefin drömmer om att starta ett eget företag. Ayat är rädd för att bli gammal. Madina är förtjust i Rafael från Ninja Turtles och Leo ska snart flytta norrut.

13-åriga Puck är stolt över att inte vara som de andra tjejerna. Hon är tuff och går sin egen väg. När hon är på läger med sin fäktningsklubb får hon sin första mens och tvingas omvärdera sitt förhållande till både sin egen kropp och sin omgivning

Onsdag 27/3 Panora – 12:15 – 13:15

Film och samtal 3 – Get Ready With Me & Vanheder

Den mobbade tjejen Vendela ställer sig upp inför klassen och visar sin film om hur en begår självmord. Hennes lärare Lukas ser det som ett rop på hjälp och börjar engagera sig i sin elev. Det blir början på ett maktspel som alltmer urartar och det framstår som oklart vad de inblandade egentligen har för avsikter. En psykologisk thriller om att synas till varje pris.

Efter filmen följer ett samtal med filmens regissör Jonatan Etzler.

Veckans sista lektion. Precis innan helgens ledighet kapas lektionen av Niclas som ska byta skola efter att ha uthärdat flera års mobbning. Nu kräver han en förklaring. En stark film om skuld, civilkurage och svek.