Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Animerat! – Kortfilmspaketet

Animerat! – Kortfilmspaketet
5 februari, 2019 Buff

Visas följande datum :

- 23/03/2019 - 11.00 - 11.40 - Salong: 2 - Panora
- 26/03/2019 - 09:00 - 09:40 - Salong: - Royal
- 27/03/2019 - 09:00 - 09:40 - Salong: A - Spegeln

Matilda

Frankrike, Spanien, Belgien 2019. Regissör: Irene Iborra, Eduard Puertas. Språk: Utan tal. Undertext: Utan text. Rekommenderas för ålder: Från 5 år.

Matilda kan inte sova. Hon funderar på vilka varelser som gömmer sig i skuggorna runt väggarna och när glödlampan går sönder och hon tänder sin ficklampa får skuggorna liv. Men är de egentligen så farliga som hon trott?

Two Balloons

USA 2017. Regissör: Mark C. Smith. Språk: Utan tal. Rekommenderas för ålder: Från 5 år.

Två lemurer på varsin luftfarkost färdas och möts högt upp under stjärnorna. En vit sjöfågel blir sändebud och flyger mellan dem med gåvor. De bestämmer sig för att ses hos den ena och gör sig klara för att träffas och äta goda saker tillsammans. Men plötsligt blåser det upp till storm, ett oväder är på gång. Något som visar sig bli början på en dramatisk vändning.

A Light in the Night

Frankrike 2018. Regissör: Adrien Verbeck. Språk: Utan tal. Rekommenderas för ålder: Från 5 år.

Havet är stort och stormande och den lilla gummibåten med flickan ombord far hit och dit. Hon försöker att hålla sig fast, men hamnar i vattnet och vet inte hur hon ska klara sig. Men under ytan lyser skarna som lyktor vilket kan bli hennes räddning.

Whiteland

Ryssland 2018. Regissör: Ira Elshansky. Språk: Utan tal. Undertext: Utan text. Rekommenderas för ålder: Från 5 år.

En grå lergubbe hamnar i ett vitt lysande rum. Vad han än rör vid lämnar hans kropp spår. Envist försöker han behålla rummets vita renhet. En fantasirik lerani- mation som både utmanar ögat och tanken.

Alla döda små djur

Sverige, Tyskland 2019. Regissör: Michael Ekblad. Språk: Svenskt. Undertext: Engelsk. Rekommenderas för ålder: Från 5 år.

Ester hittar en död humla och får en idé. Tillsammans med sin bästa vän och sin lillebror Putte startar hon firman Begravningar AB. Nu börjar ett viktigt arbete med att gräva ner en näbbmus, hamstern Nuffe och flera andra döda djur som annars kanske skulle få ligga kvar ovanpå marken. De skriver dikter och gråter lite för döden är ju så sorglig.

  • Rekommenderas för ålder - Från 5 år

  • Rekommenderad klass - Från F-klass

  • Typ av visning -