Buff filmfestival 19-24 MARS 2018 – 040-30 25 05 info@buff.se

Film och samtal

BUFF visar filmer som väcker känslor och tankar. Därför är serien Film och samtal en självklar ingrediens i programmet.

Filmserien består av ett antal kortare filmer som följs av längre samtal; här kan regissörer och skådespelare dyka upp, eller andra intressanta personer som bjuder in till samtal om filmens ämne.

Film och samtal 1:

Kortfilmspaket: Maria Eriksson- Hecht

Maria Eriksson- Hecht är utbildad filmregissör vid Stockholms dramatiska högskola. Tema för hennes masteruppsats var att arbeta med, och regissera barn. Maria har tidigare hållit masterclass om ämnet på BUFF.

Kortfilmspaketet omfattar filmerna Jag tror jag är lite kär i dig, Skolstartssorg och Ahmed & Markus.

Film och samtal 2:

Martyren

Omar har börjat umgås med nya vänner och tillbringar mycket tid i moskén. När han berättar för sin mamma att han ska åka till Turkiet och gå i koranskola blir hans mamma riktigt orolig. Starkt om radikalisering och samhällets bristande insatser.

Film och samtal 3:

Nattbarn

Under en skolfotografering blir fjortonåriga Iggy sugen på fotografen som delar samma intresse för hårdrock. De börjar träffas och hon försöker vara sig själv i limbo mellan sexuell utforskning och personliga gränser. En energisk film som ställer identitet och förhållandet till normer på spel.

Film och samtal 4:

Nu bor jag på en camping

Iris, Farah och Samaa är några av barnen på Mölletorps camping. Genom deras ögon skildras vardagen på flyktingförläggningen; kulturella skillnader och likheter, vänskap och lek. De har alla varit med om mycket innan de kom till Sverige och vi får ta del av deras berättelser och tankar kring resan till det nya landet och allt de tvingas lämna.