Buff filmfestival 19-25 MARS 2022 – info@buff.se

Organisationen

BUFF är en ideell förening som arrangerar Sveriges största filmfestival för en ung publik. Föreningen BUFF bildades 1984 och har sedan starten varit en medlemsförening med målet att förmedla kvalitativa filmupplevelser till barn och ungdomar.

 

VISION

BUFF vill stärka barn och unga genom att ge dem värdefulla filmupplevelser som inspirerar och skapar förutsättningar för ökad självförståelse och ett inkluderande samhälle. Detta gör BUFF genom att välja ut och visa filmer, som tar den unga publiken på allvar, berör och ifrågasätter normer.

BUFF arbetar också för att stärka barn- och ungdomsfilmen och höja dess status i Sverige både vad gäller produktion, mediabevakning och distribution.

UTMÄRKELSER

BUFF är efter mer än 30 år, en etablerad företeelse i Malmö, Sverige och inom filmfestivalvärlden. På Guldbaggegalan i januari 2018 tilldelades BUFF hederspriset Gullspiran för sitt arbete med barn- och ungdomsfilm med följande motivering:

”Hederspriset Gullspiran går till en organisation som år efter år har arbetat för att stärka unga människors identitet med hjälp av filmen. Genom filmvisningar och seminarium har de synliggjort vikten av kvalitetsfilm och tydligt visat vilken betydelse filmens kraft kan ha för barn och ungdomar. Gullspiran 2017 tilldelas BUFF Filmfestival.”

Redan 1992 fick BUFF en Guldbagge för kreativa insatser för ett entusiastiskt arbete med att sprida bra film för barn och unga. Samma år fick BUFF Nöjesguidens utmärkelse ”Malmös Glädjespridare”.

BLI MEDLEM!

Ta chansen att träffa andra filmintresserade och följa med i verksamheten året runt. Vill du bli medlem och vara med att utveckla framtidens festival?

Maila julia@buff.se för mer info.

 

BUFF:S STYRELSE 2018–2021

Rolf Isaksson (ordförande), Jens Lanestrand, Pernilla Röjner, Mikael Mattesson och Helen Mohlin.

BUFF ÅRET RUNT

Under året jobbar BUFF bland annat med att sprida festivalen till fler orter runt om i Sverige. Genom BUFF i Sverige visas cirka tio filmer från årets program på turné. Från och med 2017 är BUFF också distributör av film för en ung publik. BUFF driver även projektet Buffilusk som för ut BUFFs filmutbud till barn som vårdas på sjukhus i Sverige genom en digital plattform.