Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

Work in progress

Work in progress
16 februari, 2018 Buff

Under onsdagskvällen hålls ett seminarium där smakprov på fyra kommande filmer ges. Här kan du ta del av samtal kring filmerna och dess produktioner.

Seminariet hålls på engelska. Fri entré med festivalpass eller ackreditering.

Halvdan Viking

Halvdan är ingen ”riktig” viking. Han haltar och saknar både självförtroende och vänner. Hans pappa har dessutom gett sig av på plundringsfärd och lämnat honom hos smeden Björn. På andra sidan älven ligger Västbyn som Halvdans by legat i fejd med så länge man kan minnas. Trots att det är strängt förbjudet att överträda gränsen mellan byarna gör Halvdan allt djärvare utflykter. En dag står han öga mot öga i skogen med den orädda kungadottern Meia från endebyn i Väst.

I rollerna syns bland annat Peter Haber, Claes Månsson och lmdebu- terande Vilgot Hedtjärn och Ellinea Siambalis. Halvdan Viking regisseras av Gustaf Åkerblom och produceras av Jessica Ask.

En komikers uppväxt

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda han är bra på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordningen som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt fula hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma och elaka Lennart och Stefan. Juha försöker hålla sig god med dem alla. Det går så där.

Den vuxna Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning – En komikers uppväxt
– spelas för utsålda hus över hela landet. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. Efter en föreställning blir han kontaktad
av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att göra upp med sitt förflutna.

En komikers uppväxt är regissören Rojda Sekersöz andra lång lm och produceras av Martin Persson.

Alone in Space

Alone in Space är en ambitiös, äventyrlig, varm och rolig långfilm som inte duckar för de stora frågorna om liv och död. Filmen tar med publiken på ett rymdäventyr där två syskon utmanar sitt öde, tillsammans med en vänlig utomjording.

– Under hela min karriär har jag försökt hitta en science fiction-idé som griper tag i
mig, och som är både rolig och spännande. Jag hade nästan gett upp hoppet när jag en dag såg pjäsen Vial av Henrik Ståhl. Där och då visste jag att det skulle gå att göra cool och rolig, men samtidigt tänkvärd och viktig, science fiction på svenska. Jag vill göra en familjefilm som vi inte har sett tidigare; en färgglad, vacker, fartfylld, drömsk och känslig film som förtrollar. –Ted Kjellsson.

Alone in Space regisseras av Ted Kjellsson och produceras av Stefan Baron, Sonja Hermele och Anna Knochenhauer.

Till drömmarnas land

Sabina har rest från Rumänien till det lilla svenska samhället Holmsund med sina romska bröder. De arbetar i ett garage och Sabina ska söka jobb. Elin, som är uppvuxen i Holmsund, står i kyrkan och sjunger Den blomstertid nu kommer. Ett sommarlov ska just börja och Sabina ska lära känna Elin. Tillsammans ska de revoltera mot det gamla och hitta något nytt i varandra. Samtidigt som samhället runt dem rasar samman och Elins pappa blir vansinnig i sorg. För det finns ett vansinne i den svenska idyllen.

Lång filmen Till drömmarnas land är en akut samtidsskildring om vänskapen mellan två tonårstjejer i skuggan av den svenska debatten om invandring och EU-migranter. Det är en berättelse som med ömhet och lyhördhet skildrar vardag och uppväxtvillkor i ett litet norrländskt samhälle där lokalbefolkningen delar EU-migranternas längtan efter en mer hoppfull framtid. Det är en saklig men samtidigt djupt poetisk och kärleksfull berättelse om ett samtida Sverige och ungas orubbliga längtan.

Till drömmarnas land är Victor Lindgrens första lång lm och produceras av Therese Högberg.

Information

 • Kategori - Seminarier

 • Originaltitel -

 • År - 2018

 • Språk - Engelska

 • Undertext -

 • Målgrupp -

 • Rekommenderas för ålder -

 • Rekommenderad klass -

 • Regissör -

 • Land -

 • Speltid -