Buff filmfestival 21-27 MARS 2020 – 040-30 25 05 info@buff.se

ECFA – Reaching the young audience

 
 

Reaching the Young Audience 

 
Ungdomar konsumerar rörliga bilder som aldrig förr. Via tv-serier, Netflix, YouTube och sociala medier delas och sprids innehåll i ett aldrig sinande flöde. Samtidigt har många ungdomsfilmer svårt att nå sin publik. Är det filmerna det är fel på? Är det marknadsföringen? Hur stor del beror på visningsfönster? Detta är frågor vi behöver förhålla oss till och söka svar på när vi diskuterar filmproduktion, distribution och visning av film för en ung publik. 

 

“Reaching the Young Audience” är en konferens som fokuserar på målgruppen ungdomar i åldern 12-18 år och undersöker hur unga konsumerar rörliga bilder idag, vad de efterfrågar, vad de behöver och hur vi kan nå dem med bra innehåll. 

 

Under två halvdagar 25-26 mars diskuteras ämnet utifrån olika perspektiv tillsammans med olika medverkande: 
  • Forskningsprojektet Reaching Young Audiences presenteras av Katrine Bouschinger Christensen från Institutionen för kommunikation vid Köpenhamns universitet.   
  • Work in progress och samtal om hur filmskapare och distributörer för några nya ungdomsfilmer för en ung publik tänker nå sin målgrupp. Medverkar gör bland andra filmen Blomster som produceras av Story, regisseras av Neil Wigardt och distribueras av Folkets bio. 
  • En nyckel till att nå den unga publiken kan vara att involvera dem i arbetet. Utifrån olika exempel diskuteras hur målgruppen kan göras mer delaktig. 
  • Möt ungdomarna. Vi har bjudit in ungdomar som berättar vad de gillar att kolla på och varför. 
  • Möt de programansvariga. Hur tänker de som väljer ut vilka filmer ungdomar ska få se? Vad är en bra ungdomsfilm och hur får vi tag på dem? 

 

Konferensen arrangeras i samarbete med ECFA, European Children’s Film Association och pågår den 25 mars kl 13.00-17.00 och 26 mars kl 9.00-12.00. På kvällen den 25 mars är alla deltagare välkomna på BUFFs Work in progress med smakprov på kommande svenska barnfilmer.
 
Ackreditering eller BUFFs guldpass krävs, samt anmälan. 
För frågor, maila info@buff.se. 
 
Medlemmar i ECFA som inte tidigare besökt BUFF kan ta del av ett erbjudande om gratis hotellnatt genom att maila guest@buff.se